Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Свят

Косовското Външно разследва инцидента с Вьоса Османи на летището в Скопие

   
Косовското Външно разследва инцидента с Вьоса Османи на летището в Скопие

Косовското външно министерство изрази загриженост във връзка с инцидента с президента на Косово Вьоса Османи на летището в Скопие. Дипломатическото ведомство е започнало да събира информация по случая.

Министерството съобщи, че е поискало разяснения относно инцидента от посолството на Северна Македония в Прищина и от външното министерство на РСМ.

„Министерството на външните работи и диаспората научи със загриженост за инцидента, предизвикан на летището в Скопие във връзка с недостойното отношение към президента на Република Косово Вьоса Османи. Министерството на външните работи и диаспората, чрез посолството на Косово в Скопие, започна да събира информация и от ранните сутрешни часове търси официални разяснения от посолството на РСМ в Прищина и от външното министерство на РСМ. Министерството на външните работи ще информира обществеността за по-нататъшните действия, за да се изясни тази ситуация и да се гарантира, че подобни инциденти няма да се случват в бъдеще по отношение на ръководителите на нашата страна“, заявиха от дипломатическото ведомство на Косово./ БГНЕС