Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Свят

Израелски медии: Екипаж приземи самолет в Кипър и отказа да лети до Тел Авив

   
Израелски медии: Екипаж приземи самолет в Кипър и отказа да лети до Тел Авив

Полет на "Луфтханза" от Мюнхен за Тел Авив се приземи в Ларнака, Кипър, и пътниците останаха блокирани, предадоха израелски медии. Според телевизия Channel 12 екипажът е отказал да лети до Израел.

Авиокомпанията първоначално е информирала пътниците, че самолетът ще кацне в Кипър поради „технически причини“ и след това ще бъде решено дали ще излети до Тел Авив.

На пътниците е било казано, че ако желаят, могат да слязат в Кипър, но багажът им ще остане в самолета и ще бъде върнат обратно в Германия.

От авиокомпанията съобщават за Channel 12, че самолетът е кацнал в Кипър „заради решение на отдела за сигурност на компанията“.

Това се случва, след като две други големи авиокомпании преустановиха ежедневните си полети до и от Израел заради опасения за сигурността на фона на нарастващото напрежение в Близкия изток.

Решенията бяха взети след убийството на политическия лидер на „Хамас“ Исмаил Хания в иранската столица, след като той присъства на встъпването в длъжност на новия президент на страната.

Иран обвини Израел за удара, а външното му министерство заяви, че САЩ също носят отговорност като най-голям съюзник на Израел.