Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Христо Иванов призова ПП-ДБ да работят с Доган, Атанасов и Исмаилов контра на идеята

   
Христо Иванов призова ПП-ДБ да работят с Доган, Атанасов и Исмаилов контра на идеята

„Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) трябва да работи с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за отстраняването на Делян Пеевски. Това каза в интервю за Свободна Европа бившият Христо Иванов- лидер на „Да, България“, която е една от партиите в коалицията ПП-ДБ. 

Във вторник Свободна Европа потърси коментар и от други представители на ПП-ДБ по въпроса дали приемат идеята да работят с почетния председател на Движението срещу Пеевски.

Атанас Атанасов - лидерът на „Демократи за силна България“ (ДСБ), каза, че „не е добре да се греем на чужд огън“. Според него ДПС трябва само да реши вътрешнопартийните си проблеми, а ПП-ДБ не трябва да се меси в тях.

„Ние не бива да вземаме страна. Защо трябва да се обединяваме срещу някого“, добави Атанасов.

Той каза още, че ПП-ДБ трябва да работи с легитимни представители на останалите политически сили, а в момента не се знае кой наистина представлява ДПС. И с двата лагера обаче - този на Пеевски и този на Доган, ПП-ДБ има „сериозни разминавания“.

"Ако става въпрос какво може да се прави след едни избори, нека да видим кой ще бъде в следващия парламент и с каква тежест“, коментира Атанасов.

По-ясна и категорична позиция изразе бившият член на ДПС Корман Исмаилов.

„От две злини да изберем по-малката“, посочи Исмаилов, но веднага задочно попита Христо Иванов дали си дава „сметка за мащаба на малката злина“.

Според Исмаилов Доган е в основата на проблема и затова не може да бъде част от решението.

„Тези компромиси, които Христо Иванов направи и явно пак си мисли, че може да прави, за мен са неприемливи“, добави Исмаилов.