Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Коментари

Да се съюзиш с Доган срещу Пеевски е същата грешка, като да се преклониш пред Радев за да удариш Борисов

   
Да се съюзиш с Доган срещу Пеевски е същата грешка, като да се преклониш пред Радев за да удариш Борисов

Цветанка Андреева

Размитите политически ценности на ДБ поставят отново в риск евроатлантическата ориентация и съдействат за укрепването властта на Радев.

Христо Иванов прокламира тезата, че срещу Пеевски трябвало да се работи с хората на Доган. Заиграването на ППДБ с Доган чудесно устройва Радев. Решава проблемът му с основният му обвинител в корупция /Пеевски/и минимализира ролята на ГЕРБ в политическите процеси.

След като преполовиха електората си, от либералната коалиция са на път, ако послушат Христо Иванов, да претърпят още по-голям електорален отлив. Подобно контрадемократично поведение на лидерите на ДБ направи възможно избирането на Радев за втори президентски мандат. Тогава се направиха, че не чуха отговорът му на въпроса „Чий е Крим“ . С техните гласове сега Радев е силна опозиция на евроатлантическата идеология в България.

В името на „Големите“ цели Христо Иванов тръгва в съюз с Доган?

Кои са тези цели?

Най-голямата цел е да се запази демократичния път на държавата ни и България да е държана в терена на свободния свят срещу алтернативата да станем сателит на евразийския имперски център. Да се съюзиш с Доган и Радев срещу нарочените ти врагове, към които си развил персонална омраза е емоция, не политически разум. Да бориш корупцията с Доган за съюзник е сигурна загуба на доверие, електорат и партньори. Ако изгубим демокрацията си, то тогава битката с корупцията няма да има никакво значение! Защото корупцията е основен инструмент на авторитарните и тоталитарни режими. И ако „няма ляво, няма дясно“ беше предишният девиз на ДБ, то сега това звучи така: „няма Европа, няма Евразия, ние сме си по-важни“. Такова поведение на ДБПП е в разрез със заявките им за проевропейска ориентация и приближава България към лагера на Орбан и Путин.