Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Развлечения

Сър Ридли Скот с неочаквано признание за "Гладиатор 2“

   
Сър Ридли Скот с неочаквано признание за \

Сър Ридли Скот разкри, че филмът „Гладиатор 2“ е най-големият екшън в кариерата му.

Легендарният режисьор каза, че още от самото начало феновете на филма могат да очакват една от най-наситените с екшън сцени, които някога е правил.

„Започваме филма с вероятно най-голямата екшън сцена, която някога съм правил. Вероятно е по-голяма от всичко в „Наполеон“", сподели той.

В трейлъра се вижда как главната звезда Пол Мескал отблъсква носорог, който всъщност е направен с помощта на компютризация и изкуствен интелект.

„Компютризацията и изкуственият интелект - трябва да ги приемете. Мога да накарам компютъра да прочете всяка молекула и бръчка на носорога и след това да я изреже върху дебело парче пластмаса, абсолютно като тялото на носорога, което след това се приспособява към формата на скелета. Имам това нещо, което може да развие 40 мили в час, да се върти на място, да върти глава и да ръмжи. Двутонен носорог с човек на гърба си! Искам да кажа, че е много забавно“, добави той.

Героят на Мескал - Луций - се бори и с орда злобни павиани и Педро Паскал, наред с други заплахи.

Номинираният за „Оскар“ играе ролята на Луций Вер в продължението на филма - бивш наследник на Римската империя, който е принуден да попадне в робство. Той обясни предизвикателствата да влезе във форма за ролята, без да прекалява с килограмите.

„Просто исках да бъда голям и силен и да приличам на човек, който може да причини малко щети, когато се случи нещо. Мисля също, че понякога, в стремежа си към перфектния външен вид, човек може да заприлича повече на модел на бельо, отколкото на воин", каза актьорът.

Историческият епос на Скот се появява 24 години след излизането на оригинала. Мескал обясни, че продължението отдава почит на своя предшественик, като същевременно създава нова история.

„Мисля, че основното нещо, за което се вълнувам, е почитта, която отдава на първия филм, но също така и своеобразната нова посока, която филмът поема./ БГНЕС