Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Приключи срещата на ИТН с първата група независими депутати, дойде само Катинчарова

   


Приключи срещата на "Има такъв народ" с първата група независими депутати в 50-ото Народно събрание за съставяне на кабинет с третия мандат. На отправената покана за среща към шестимата представители на бившата парламентартна група "Величие" се яви само Красимира Катинчарова, пише NOVA.

Тя обясни, че колегите са ѝ гласували доверие да представлява позициите им, тъй като заради ангажименти не могат да присъстват на срещата. 

"Радвам се на подхода ви да говорим за политики, а не за хора, заяви Катинчарова. Има един въпрос от изключителна важност. Ние внесохме в Народното събрание проекторешение за изграждане на АЕЦ "Белене" с помощта на украинската страна", заяви тя в началото на арещата, започвайки разговора по тема "Енергетика", която според нея била от особена важност за нея и колегите ѝ. 

От ИТН още в понеделник посочиха, че срещите ще са публични и ще се проведат по прозрачен начин. На тях ще бъдат обсъдени  приоритетите за управление на страната, най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решение, както и конкретните срокове, за които може да се постигне изпълнението им, посочиха от политическата формация в поканата, изпратена до депутатите.