Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Спорт

7 български участия в четвъртия ден на Олимпийските игри в Париж

   


Общо седем ще са българските участия в четвъртия ден на Олимпийските игри в Париж, пише Факти.

Програмата на българите ще открият сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които след 10:20 часа ще излязат за своята трета среща от груповата фаза в турнира по бадминтон. Те ще срещнат представителките на Съединените щати Ани Ху и Кери Ху. До момента сестри Стоеви имат една победа и една загуби и все още имат шанс да продължат към фазата на директните елиминации, но се нуждаят от задължителна победа днес.

По същото време като сестри Стоеви на старт ще застане и Десислава Ангелова, която ще участва на четвъртфиналите на скиф. Българката ще бъде във втора серия и ще се нуждае от класиране сред първите три, за да прогресира към полуфинал A и B.

Около час след финала на Ангелова, в 11:40 часа, на старта в гребния канал ще застане и Кристиан Василев, който също ще гребе на четвъртфиналите на скиф. Той ще бъде в последната четвърта серия и подобно на Ангелова ще гони влизане в топ 3, за да се класира за полуфинал A или B. Полуфинали A и B на скиф при мъжете и жените ще бъдат в четвъртък (1 август).

Малко след финала на Василев, в 12:00 часа, Петър Мицин ще стартира в сериите на 200 метра бътерфлай. Българинът ще бъде в първата серия и ако попадне сред първите 16 той ще продължи към полуфиналите, които ще стартират в 21:42.

В 13:55 Любомир Епитропов ще стартира във втората серия на 200 метра бруст. Подобно на Мицин и той ще гони класиране сред първите 16, за да продължи към полуфиналите, които ще започнат в 22:47.

Междувременно, в 13:20, Станимира Петрова ще се изправи за своята първа битка в боксовия ринг. В категория до 54 килограма българката ще срещне представителката на Китайско Тайпе Хуан Шао Уън в двубой от осминафиналната фаза на надпреварата.

В 15:00 часа Калояна Налбантова ще изиграе своя втори мач от турнира по бадминтон. Българката ще срещне състезаващата се за домакините от Франция китайка Шуфей Ти. Налбантова отстъпи на световната №1 Ан Сеюн в първия си мач в Париж в неделя.