Неделя, 08 Сеп 2024
           
Политика

Пеевски изпратил сигнал до Сарафов: Наистина ли има тормоз над изключените от ПГ на ДПС

   
Пеевски изпратил сигнал до Сарафов: Наистина ли има тормоз над изключените от ПГ на ДПС

Председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. Главен прокурор за проверка на твърденията за “масирани проверки”, срещи с представители на Министерство на финансите и КПК, от които е получавана информация за действия, насочени срещу изключените от ПГ на ДПС депутати, които бяха изнесени от Джевдет Чакъров на брифинг в НС.

В него се изразява тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции, съобщи БГНЕС

По-рано днес председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на Движението.

Чакъров уточни, че са получили информация за среща между антикорупционната комисия, НАП и служебния министър на финансите, на която е наредено да започнат масирани проверки на народни представители от ДПС - без Делян Пеевски и групата му.

Чакъров отправи запитване до служебния вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова дали наистина е имало такава среща:

"И ако имало, кой е инициатора на тази среща е по каква причина? Имало ли е външен човек по време на срещата? Какви са предпоставките, наложи извършването на тези проверки. Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки? Кое налага данъчните служби да сложат точно тези около 25 души на скрининг? Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица?".