Неделя, 08 Сеп 2024
           
Коментари

Главчев отговори на Webit: Продавате билети до 3000 евро без ДДС за прием с премиера, не съм се съгласявал

   

  BGNES

Служебният премиер Димитър Главчев отговори на изпълнителния председател на фондация Webit Пламен Русев, който обвини властта в бездействие за предстоящия фестивал. 

Преди два дни Русев съобщи, че държавните институции дори не отговарят на кореспонденцията с организаторите, макар че през януари (правителството на Денков - бел. ред.) тази година Министерският съвет е взел решение Българската държава да участва като страна партньор.

По думите на Плавен Русев настоящото правителство излага на риск лицето на България пред света.

От пресслужбата на Министерския съвет пишат, че от настоящото правителство не са поемани никакви ангажименти относно обявения на сайта на форума "официален прием на министър-председателя".

Според сайта на Webit при закупуване на билети "Platinum ticket" посетителите ще могат да присъстват на официален прием с премиера, на друг - с кмета на София, както и на вечери с изпълнителни директори и шефа на фондацията. 

"Продажбата на билети на стойност до 3000 евро без ДДС категорично и по никакъв начин не може да бъде обвързвана с възможност за участие в официален прием на министър-председателя", пишат от Министерския съвет.