Неделя, 08 Сеп 2024
           
Политика

Хекимян: Кметът Терзиев пусна Вълка в кошарата, да каже кога са се разбрали с Румен Гайтански

   
Хекимян: Кметът Терзиев пусна Вълка в кошарата, да каже кога са се разбрали с Румен Гайтански

Това е поредното нещо, което не е свършено в Столичната община. Така председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС Антон Хекимянкоментира по БНТ скандала с трите незаконни постройки край язовир "Искър", които не са съборени. Преди дни стана ясно, че бутането им е спряно с решение на окръжния съд в Перник, защото имало междуфирмен спор. Постройките са на Румен Гайтански-Вълка и сагата е от три години, бутането беше постановено с решение на ВАС.

"Отговорността е изцяло на кмета Васил Терзиев. Той даде три месеца гратисен период, за да пусне Вълка в кошарата. Кога Терзиев получи уверението, че Румен Гайтански сам ще си събори постройките. Това не е като да управляваш личната си фирма. Ако я управляваш на мъжка дума, добре е да излезе и да каже как са се разбрали с Румен Гайтански", обяви Хекимян. Според него изглеждало кметът на София да е като излъганото овчарче.

Самият Хекимян за днешното заседание на общинския съвет бил подготвил 10 страници, а ПП-ДБ-"Спаси София" идвали неподготвени. 

Според него големият проблем бил, че "тези хора идвали и казвали: ето това е нашето предложение,  и "те искат да го приемем", допълни той. 

Искат да сме един гумен печат", обобщи Хекимян по повод на другия скандал в общинския съвет, свързан с контейнерите за разделно събиране на отпадъци.

"Отново всичко е на тъмно. Виждаме спестяване на информация и вчера разбрахме в икономическата комисия, че те са имали допълнителна информация и питаме: С по-специален статут ли са общинските съветници от ПП-ДБ-СС", каза още Хекимян.

"Спаси София" използват темата за бордовете в общинските фирми като смокинов лист, за да прикрият своята немощ, неможенето си", обяви Хекимян и по повод на този друг скандал.

"Те ни предлагаха като една партйна функционерка в гугъл да проверяваме имената на хората", добави общинският съветник. Той не разбирал кога Борис Бонев казвал истината.  

Според него обединението на Четвърта с Втора градска била добра и щяла да спаси Четвърта градска болница.  Той се спря и на последния фейсбук пост на Борис Бонев, в който той бил попитал гражданите какво да направи "Спаси София", за да са успешни. "Значи те не знаят какво да направят, за да са успешни", обобщи Хекимян.