Неделя, 08 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Тошко Йорданов: Служебният кабинет малко заобиколи закона с назначението на Ненчев

   
Тошко Йорданов: Служебният кабинет малко заобиколи закона с назначението на Ненчев

Служебният кабинет малко си заобиколи закона. С тези думи шефът на групата на ИТН Тошко Йорданов коментира скандала между правителството и парламента заради изпращането на Николай Ненчев като временен посланик в Украйна. 

Уточни, че проблемът е в процедурата. Това, което знам е, че с тази процедура понижаване нивото на дипломатическата ни мисия там. Ясно е, че ГЕРБ го правят, за да си сложат свой човек, но не спазват процедурата, обясни Йорданов. 

Докладът за митниците от временната комисия в предишния парламент е внесен от мен в прокуратурата преди 2 месеца. Бях там физически и Станислав Балабанов също. А защо прокуратурата не е действала по него, е друг въпрос, обяви Йорданов.

Проблеми в агенция Митниците е видно, че има, защото шефката и още двама са още в ареста. Това се прави, когато има много тежък доказателствен материал, допълни шефът на ПГ на ИТН. И призова: Да проверят доколко Бойко Рашков и Асен Василев са покровителствали. Като вкъщи са били там. Има данни за комуникация на Василев с един от двамата. Денков може да каже каквото си иска, има там едни снимки с пачки и пудели. Това не е корупция, а е нормално човешко забавление, допълни Йорданов. 

Отговорност на президента е на кого ще даде третия мандат. Другата опция е БСП, но част от партиите в този НС имат решения на върховните си органи да не работят с тях, обясни Йорданов. Ако е у при нас - ще изпратим покана до всички, включително независимите. Не е толкова сложно, допълни той.