Неделя, 08 Сеп 2024
           
Новини

АЕЖ внася сигнал в прокуратурата срещу Ивелин Михайлов

   


Асоциацията на европейските журналисти – България внася сигнал в Главната прокуратура и Окръжната прокуратура във Варна след разкритията, че изпълнителният директор на т.нар. Историческия парк Ивелин Михайлов е поръчвал на шеф на охранителна фирма "да се справи" с журналиста Йоан Запрянов.

Твърденията отправи полк. Стефан Калчев, собственик на охранителна фирма, охранявала Историческия парк миналата седмица пред временната парламентарна комисия. По думите на Калчев Ивелин Михайлов е искал от него "да се справи" с журналиста, който първи започна да разследва схемите в село Неофит Рилски.

През годините Йоан Запрянов е бил обект на множество враждебни действия от хората зад "Историческия парк", негова снимка е била разлепяна из селото. Също така, както разкрива самият той, организацията около "Историческия парк" трупа различни видове оръжие и провежда военно обучение.

Всичко това показва, че към свидетелствата на Калчев трябва да се подходи сериозно и прокуратурата е органът, който трябва да започне разследване за евентуално престъпление от общ характер, допълват от АЕЖ.