Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари Свят

Жена има повече шансове срещу Тръмп, според Надежда Нейнски

   


Като опонент на Донлд Тръмп една жена има много повече шансове от друг мъж, заяви бившият външен министър Надежда Нейнски по бТВ, като коментира новинита, че Джо Байдън се отказва от участие в президентските избори в САЩ, пише OFFNEWS.

Байдън предложи вицепрезидентът Камала Харис да е кандидатът на Демократическата партия. 

„За момента Камала Харис няма висок рейтинг. Има определени критики към нея, че за времето, в което е била вицепрезидент, не е успяла да покаже особена ефективност. Смятам, че това е лесно преодолимо препятствие“, коментира още Нейнски. 

По думите ѝ е показателно, че Доналд Тръмп я критикува, още преди кандидатурата ѝ да е одобрена, това показва, че има притеснения.

„Може да бъдат издигнати и други кандидатури, но нестандартният момент изисква нестандартни решения“, уточни бившият външен министър.

Надежда Нейнски подчерта, че ако Тръмп отново ще стане президент на САЩ под съмнение се поставя реакцията на САЩ в случай на нападение над някоя натовски държава. Той говори за спящо НАТО, каза Нейнски. 

Според нея е много важно САЩ да излязат от тази кампания единни и да продължат връзките си с Европа по начин, по който могат да гарантират мира и стабилността – и своята, и тази на Европа.