Петък, 20 Сеп 2024
           
Политика

ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президента

   


Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ, пише БНР.

Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна.

"Отговорът след проведените разговори е, че това не може да се случи (да бъде съставен кабинет с втория мандат – б.р.). Няма да променим нашия подход, ще поддържаме тези приоритети, които винаги сме вадили на преден план. Да създадем като държава приветлива среда за бизнеса и инвеститорите, така че да можем да увеличим доходите, да намалим неравенствата, да имаме средства да осигурим по-качествено образование и здравеопазване…За съжаление в това Народно събрание се оказва невъзможно…Борбата с корупцията не е самоцел…трешението, което ще ви предоставя е, че аз получавам мандат, както изисква Конституцията, но със задачата да го върна неизпълнен", заяви при получаването на мандата председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков.

"Процедурата по втория мандат считам за изпълнена", заяви в отговор президентът Румен Радев.