Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Политика

Възраждане иска Радев да свика КСНС заради пожарите

   


ПП "Възраждане" иска президентът Румен Радев да свика КСНС заради пожарите и бедствената ситуация в страната. Пред медиите в Партийния дом Костадин Костадинов заяви, че на съвета ще могат да се зададат някои въпроси, на които депутатите ще получат отговори, пише News.

Вчера на председателски съвет се направило опит да се загаси един политически пожар, смята Костадинов, който определи вчерашния председателски съвет като "трогателно безпомощен". Първи на пожарите реагирали общините, при това най-бедните. Той попита защо има толкова много пожари и заподозря умишлено им подпалване.

Костадинов постави въпроса защо нямаме техника. Отново той припомни как руски самолет загасил огромен пожар. Костадинов недоумява защо не искаме техника от американските бази. Грешка било да предоставим техника на Украйна, заяви отново лидерът на "Възраждане" по повод на БТР-те, които дарихме миналата година на украинската армия.

Костадинов обаче остава скептичен, че Румен Радев ще свика КСНС, защото се вълнувал от мандатите.

Лидерът на "Възраждане" не иска да коментира критиките на Делян Пеевски към Радев, защото в рамките на следващите седмици щял "да отиде в миналото".

Той е изумен и че Светият синод е готов да помага като бие камбаните на църквите, за да предупреждава за пожари, а държавата не може да реагира.