Неделя, 08 Сеп 2024
           
Политика

Пеевски: Имунната система на демокрацията сработва през вота на българските избиратели

   


Председателят на ДПС отговаря на Румен Радев, отправяйки му предизвикателство да се яви на избори, пише БГНЕС.

Инсталирането в българската политика от Решетников на зависими фигури като Радев и възможността те безпрепятствено да си присвояват правото да поставят диагнози, показва тежкото объркване в разбирането за функционирането и отговорността на институциите, ролята на президентската институция и нейния временен обитател в парламентарната република.

Това казва председателят на ДПС Делян Пеевски. Коментарът му, разпространен от партийната централа, е по повод изказване на президента от Лондон в четвъртък.

"Имунната система на демокрацията обаче сработва през вота на българските избиратели. Това е начинът да се справим с обърканите представи, на когото и да е, за ролята и мястото му.

Това ще се случи, когато и да има следващи избори и за който има смелостта да се яви пред избирателите, редом с другите участници в надпреварата за тяхното доверие", казва още Пеевски.

Ети и думите на Румен Радев, изречени пред български медии във Великобритания:

"Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като Делян Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно и да се превръщат в морални стожери показва, че нашата политическа система е тежко заболяла и начинът да я възстановим е чрез радикална хирургия. Скалпелът е в ръцете на българските избиратели, когато и да са изборите".