Неделя, 08 Сеп 2024
           
Политика

Николай Марков прави нова партия, Ивелин Михайлов е готов да влезе в затвора

   


Лидерът на разпадналата се парламентарна група на "Величие" Николай Марков обяви, че ще прави нова партия, пише OFFNews.

В Студио Actualno вчера той даде заявка, че новият проект нямало да има нищо общо с "Величие". Марков заяви, че ако не успее да учреди новата си партия навреме, ще намери друга начин да се яви на избори. 

"Ще стартирам собствен политически проект, ще го направя персонално и този път критично. Разбира се, председател ще бъда само аз", обяви Николай Марков и добави, че партията му ще има "християндемократическа и кантианска" ориентация.

На 8 юли Николай Марков прекрати предсрочно договора си с Нов български университет, където водеше курс по "Модерно разузнаване и контраразузнаване". 

Вчера в парламента временната комисия за разследване на дейността на идеолога на "Величие" Ивелин Михайлов в атракциона "Исторически парк" заседава за пръв път. В нея се говори как инвеститори в парка са били убеждавани да сменат адресната си регистрация, така че да гласуват в Неофит Рилски на местните избори през октомври 2023 г. 

Ивелин Михайлов реагира с видео в социалните мрежи, в което обяви, че който е недоволен може да си поиска парите и че те ще бъдат върнати. Създателят на "Исторически парк" каза, че е готов да влезе в затвора, но че няма да напусне България, както и че бизнесът му е заплашен от фалит.