Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

БСП отряза ПП-ДБ за антикорупционно мнозинство

   
БСП отряза ПП-ДБ за антикорупционно мнозинство

Парламентарната група на БСП няма да подкрепи декларацията на ПП-ДБ за антикорупционно мнозинство.

На брифинг в парламента депутатът Иван Иванов обясни, че срещата на социалистите с "Демократична България" е протекла в конструктивен разговор. Изводите - в този вариант на декларацията за антикорупционното мнозинство и условията за удължаване на парламента с две месеца напред няма да срещнат подкрепата на БСП.

Иван Иванов уточни, че декларацията може да се редактира и БСП ще настоява да се направи опит за съставяне на правителство с третия мандат.

Освен това Иван Иванов видя опасност плаващите мнозинства могат да доведат до различно приемане на антикорупционното законодателство. БСП остава отговорна и при положение, че декларацията може да бъде допълвана, "червените" ще дадат своите предложения.

С БСП бе третата среща на ПП-ДБ по предложената декларация за работа на парламента и искането за отсрочка за връчването на втория мандат с три месеца. Така до този момент ГЕРБ подкрепя законодателството, предложено от ПП-ДБ, но няма да подкрепят втори и дори трети мандат за кабинет, "Възраждане" обявиха, че не вярват на ПП-ДБ. 

news.bg