Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

От ГЕРБ са готови да подкрепят антикорупционни закони, но не и втория мандат

   
От ГЕРБ са готови да подкрепят антикорупционни закони, но не и втория мандат

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС очаква формиране на мнозинство в 51-ото Народно събрание, което да търси варианти за формиране на правителство. ГЕРБ няма да участва в мнозинство за подкрепа на втория мандат, но ще подкрепи всички антикорупционни законодателни инициативи, ако се реализира втория или третия мандат.

Пред медиите в парламента застанаха зам.-председателите на ГЕРБ Деница Сачева, Теменужка Петкова и депутатът и бившият председател на парламента Росен Желязков. На изявление и без право на журналистически въпроси Желязков обясни, че с "Демократична България" са провели конструктивен разговор за антикорупционно мнозинство. Той поздрави ДБ, че проявяват политическа смелост с варианти за формиране на мнозинство, което няма намерение да гарантира изпълнението на втория мандат.

Желязков уточни, че декларацията на ДБ ще бъде внесена в Народното събрание, като най-вероятно ще претърпи редакция.

Направените предложения за антикорупционното мнозинство са ограничени и нишови, оцени Росен Желязков. И добави - част от предложенията в декларацията са част от предизборната кампания и приближаването на страната към нови избори.

Той призова да не се натоварва президентът като властелин на времето затова колко да работи парламента или не.

news.bg