Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

За Делян Пеевски Централният съвет не решава нищо, Джевдет Чакъров ще съди Хамид Хамид

   
За Делян Пеевски Централният съвет не решава нищо, Джевдет Чакъров ще съди Хамид Хамид

Сътресенията в ДПС продължават, нов депутат напусна ПГ на Движението, водено от Делян Пеевски, който на свой ред заяви, че не се интересува кога ще бъде свикан Централният съвет на политическата формация.

Ахмед Вранчев, който напусна самостоятелно ПГ на ДПС, заяви, че заседанието на Централния съвет ще е скоро и „ще се възпроизведе по напълно естествен път“.

Той разказа, че на парламентарната група е било казано за налично решение на Централния оперативен съвет на партията за подкрепа на кабинет на ГЕРБ, а впоследствие се е оказало, че такова няма. Вранчев прогнозира, че още народни представители ще напуснат парламентарната група на ДПС.

Неговата прогноза се потвърди от Хюсни Адем, който е поредният напуснал депутат. Така в парламентарната група с председател Делян Пеевски остават 22 души. Депутатите, изключени от ПГ на ДПС, които заеха страната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, стават вече 25.

В същото време председателят на ДПС д-р Джевдет Чакъров обяви, че ще съди Хамид Хамид. „Ще заведа дело за обида и клевета срещу Хамид заради думите му, че притискам хора и имам нерегламентирани бизнес отношения с хора от застрахователния бизнес и от сферата на енергетиката. Вече съм ангажирал адвокати“, поясни Чакъров и добави, че ако делото бъде спечелено, парите ще бъдат дарени на Фонда за лечение на деца.

Иначе той определи случващото се в ДПС като оздравителен процес.

Темата за свикването на Централен съвет бе коментирана в кулоарите на парламента и от председателя на Движението Делян Пеевски. Той обясни, че темата за това кога ще бъде свикан Централен съвет на ДПС не го интересува. „Не мога да ви кажа, кога ще бъде. Тази тема не ме интересува. Ние работим за хората. Който иска да си прави Централни съвети, да си ги прави. Аз съм председател на ДПС“, подчерта Пеевски и добави: „Прочетете Устава, този съвет не решава нищо“, смята Пеевски.

Той заяви, че не е притеснен от факта, че още депутати напускат парламентарната група. „Изобщо не ме притеснява. Тези хора, които напуснаха, не работят за хората и го показват. Ние всеки ден работим, в контакт сме с всичките ни структури“, отбеляза Пеевски.

На въпроса как ще редят листите при евентуални избори Пеевски заяви: „Нека дойдат изборите“, коментира председателят на ДПС и призова да не гледаме вътрешнопартийните работи, а това, което е важно за държавата. „Държавата гори, а ние вчера наблюдавахме рекламни полети на спасители“, добави Пеевски, имайки предвид Румен Радев. І БГНЕС