Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари

Антон Хекимян: Какви тайни криете в завода за боклук, за да не пускате общински съветници, г-н Терзиев

   
Антон Хекимян: Какви тайни криете в завода за боклук, за да не пускате общински съветници, г-н Терзиев

"Днес общински съветници от комисията по екология не бяха допуснати на проверка в Завода за обработка на битови отпадъци. Какво прикривате, господин Терзиев?" - такъв въпрос отправи общинският съветник Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС на брифинг в Столичната община.

"Искам да ви припомня думите на Васил Терзиев, че ще "докаже, че могат да управляват прозрачно". Вече 9 месеца виждаме непрозрачно управление на Столичната община." - отбеляза Хекимян, като подчерта, че недопускането на общински съветници до Завода се случва за първи път.

Той се обърна към кмета на София Васил Терзиев: "Каква е прикриваната информация, от какво се страхувате, за да не допускате общински съветници до проверката на Завода за обработка на битови отпадъци?"

Лорита Радева, също общински съветник от ГЕРБ-СДС, заяви, че настояват в комисията по околна среда да се внася на всеки три месеца доклад за работата на завода. "Информацията в Националната информационна система за отпадъци не съвпада с тази, която ни се предоставя на комисията - питаме защо", посочи Радева.

От пресконференцията на общинските съветници стана ясно, че заместник-кметът по екология Надежда Бобчева им е обещала достъп, за да направят проверка, но такава не се е състояла. /БГНЕС