Неделя, 08 Сеп 2024
           
Спорт

Родри получи наградата за най-добър играч на Евро 2024

   


Лидерът на Испания Родри получи наградата за най-добър играч на Евро 2024, пише БГНЕС.

Вчера Испания триумфира с европейската титла за рекорден четвърти път в историята си, след като победи Англия с 2:1 във финала в Берлин.

Родри трябваше да напусне принудително терена на почивката, но в последния месец бе с основна заслуга за силното представяне на новите шампионите. Той отбеляза един гол и имаше 92,84 процента успеваемост на подаванията за 521 минути игра. "Мисля, че това е най-хубавият ден в кариерата ми. Ние сме европейски шампиони, колкото и трудно да е това. Вече сме най-успешния отбор в историята на европейските първенства. Написахме история, а по пътя си победихме четири световни шампиони (Англия, Франция, Германия, Италия). Имахме най-тежкия жребий, но показахме характер", коментира халфът на Манчестър Сити.

Очаквано за най-добър млад играч на турнира бе избран испанският тийнейджър Ламин Ямал, който преди дни навърши 17 години. Той реализира един гол и направи най-много асистенции (4) и най-много пробиви (32) в надпреварата.

За номер 1 във финала бе посочен Нико Уилямс. Крилото на Испания вкара първия гол за своя тим и създаде още няколко опасности пред противниковата врата.