Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Новини

27 кг марихуана са иззети при акция на русенската полиция

   

  МВР

Задържан е 50-годишен мъж, работата по разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе

Успешните полицейски действия са предприети в резултат на отличното взаимодействие между криминалистите от областните дирекции в Шумен и Русе. Действията на служители  от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Русе стартирали вчера по подаден сигнал от колегите им от ОДМВР-Шумен, че мъж, който държи голямо количество наркотици се придвижва към Русенска област с автомобил с шуменска регистрация.

Русенските криминалисти установили местонахождението на мъжа, 50-годишен жител на с. Голямо Враново, известен на правораздавателните органи, последвало е и задържането му. В хода на работата разследващите извършили претърсване в обитаван от него имот в селото, където в колибата на кучето в двора на имота са намерени укрити и иззети общо 27 пакета, всеки от които с по около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана. По предварителни данни иззетото количество наркорастителност е на стойност за около 548 000 лева.

50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК. Работата по разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.