Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

ПП-ДБ призова МВР и прокуратурата да се самосезира за модела "Доспат"

   
ПП-ДБ призова МВР и прокуратурата да се самосезира за модела \

Парламентарната група на ПП-ДБ призовава компетентните институции да разгледат всички сигнали, жалби и молби, а МВР и прокуратура да извършат необходимите мерки за прекратяване на злоупотребите в Доспат. Затова призова депутатът Венеция Ангова в декларация от трибуната на Партийния дом.

"Моделът Доспат не е само там и време депутатите да обърнат внимание на този умишлено създаден и толериран модел. Доспат, не сте сами", емоционална бе Венеция Ангова.

Тя започна декларацията си с няколко въпроса: "Имате ли дом? Имате ли работа? И най-важното - страхувате ли се, че някой може да се появи и да вземе и работата ви, и дома ви? запита Ангова, като изрично уточни, че не става въпрос за заплаха, нито преувеличение, а животът, ежедневието и реалността на хората във феодализираните малки населени места в Доспат.

По думите ѝ случващото се в Доспат е национално известно и се знае за безобразията на деспотичния кмет на Доспат, където или с кмета, или животът ти е много тежък заради целенасочена политическа репресия и саморазправа с всеки, който надигне глава. Случаят на Доспат прилича на система злоупотреба с власт, посочи Венеция Ангова.

ПП-ДБ не приемат феодалните практики в Доспат. Не можем да позволим на многомандатни кметове да упражняват властта си, която противоречи с устоите и духа на Конституцията, каза още тя.