Понеделник, 15 Юли 2024
           
Коментари

Терзиев за смяната на шефа на Метрополитен: Атентат срещу града

   

  БТА

Кметът на София го нарече "атентат срещу града" смяната на шефа на столичното метро и посочи, че го е срам защото директорът на Столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев не заслужава да бъде отстранен от поста по този начин, тай като е работил за развитието на града, пише БНР.

Ще бъдат сменени шест ръководители на общински дружества. Те ще бъдат заменени с 30 души, за които никой нищо не знае.

"Какви са квалификациите на тези хора, които ги правят добри за управлението на 3 милиарда ресурс? Къде са стандартите, по които решаваме, че махаме едни от най-добрите управители и екипи, а други които не се справят, може би, толкова добре ги оставяме. Каква е логиката? Малко по-емоционален съм, тъй като за мен тук има и изключително личен елемент лична обида за това какво отношение показваме към един изключително достоен човек. Човек, който се е занимавал с развитието на този град. Много преди ние въобще да мислим, че се занимаваме с политика. Човек, на който София дължи много за развитието си. Не само на метрото, защото покрай метрото се развива целият ни град. Този човек с този доклад, който е спечелил много избори на определена партия, го изхвърлят. Вместо с почести и паметник приживе да му вдигнат.  Този човек го изхвърлят по най-недостойния начин. Това ли е отношението ни към хората, които се грижат за развитието на града ни?, попита градоначалникът.

Един от носителите на доклада за смяната на ръководствата на общинските дружества е Карлос Контрера.

"Тези хора станаха обект на атаки от администрации, от общински съветници. И считаме, че от една страна, за да им запазим и репутацията им и да им дадем шанс да не станат изкупителни жертви, докато приключат конкурсите на боричканията в Столична община, по-добре да ги освободи, за да не стават боксови круши в следващите месеци, когато ще се провеждат конкурси. Това ще даде възможност на тези хора да участват в конкурса те, без да бъдат засегнати от атаки, че видите ли те досега управлявали с какви очи се явяват", обясни той.

Предложените за ръководители на общинските дружества ще изпълняват длъжността до нов конкурс. Те са случайни хора - работили са общинските дружества, някои на местно, други на национално ниво, категоричен бе Контрера.