Неделя, 08 Сеп 2024
           
Развлечения

"Гладиатор II" - срещу кого се изправя Луций в продължението на Ридли Скот

   
\

Всички съмнения може да отидат директно в коша - "Гладиатор II" ще е филмът на 2024 г., макар премиерата му да е чак през пролетта. А причината за това е не само фактът, че Ридли Скот го подготвя в продължение на близо две десетилетия.

Преди часове излезе първият реален трейлър, от който да разберем повече за историята в продължението. Луций (Пол Мескал) е синът на Луцила (Кони Нилсен) от оригиналния филм, където беше игран от Спенсър Трийт Кларк. Той живее в Нумидия в Африка малко извън обсега на Римската империя.

Когато обаче войниците на генерал Марк Акаций (Педро Паскал) нахлуват в селището, където Луций живее със съпругата и детето си, той е взет в робство. Единственият начин да се опълчи на империята е като се бие като гладиатор.
Снимка 673852

Източник: Форум Филм България

Невероятната му сила и ярост са забелязани от Макрин (Дензъл Уошингтън) - бивш роб и настоящ търговец, който развива процъфтяващ бизнес от "клуба" си за гладиатори. Всички те забавляват населението, както и садистичните императори-близнаци Каракала и Гета (Джоузеф Куин и Фред Хечингър).

Снимка 673855

Източник: Форум Филм България

От трейлъра виждаме още, че Ридли Скот е използвал всички средства на модерните кино технологии, за да ни представи мащаба и извратеността на гладиаторските битки в Колизеума в Древен Рим.

Снимка 673851

Източник: Форум Филм България

Имаме известна забележка относно използването на хип хоп в саундрака на трейлъра. Песента е "No Church in the Wild" на Кание Уест и Джей Зи. Надяваме се в самия филм да стои малко по-адекватно.

"Гладиатор II" е по кината от 15 ноември 2024 г.

lifestyle.bg