Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари

Стойчо Стойчев: В ДПС има само един център на властта - този, който мълчи

   
Стойчо Стойчев: В ДПС има само един център на властта - този, който мълчи

В ДПС няма два центъра на власт. В случая единият лидер говори, а другият мълчи, така че няма два центъра на власт. Единственият център на власт в ДПС е този, който мълчи и той се казва Ахмед Доган. Това мнение изрази в ефира на Нова ТВ политологът Стойчо Стойчев.

Това е ясно и на хората, и на Пеевски. Независимо какъв финансов ресурс има, Пеевски е слаб. И Божков има много пари, яви се на избори и видяхте какво стана. Тоест само с пари резултати на избори не се правят, допълно той.

Стойчев посочи,  че ако се позовем на опита от миналото, Доган има наистина трагична история по отношение на наследниците си. А Пеевски има трагичната история на наследник. Така че цялата тази мелодрама трябва да я оставим настрана. Единственият въпрос е - защо Доган е дал тази препоръка на парламентарната група часове преди гласуването да не подкрепят кабинета на ГЕРБ и Росен Желязков. Защото отвъд взаимоотношенията в партията имахме твърда подкрепа от ДПС за кабинет на ГЕРБ, а изведнъж идва препоръка от Доган да не се гласува, коментира политологът.

Абсолютно вярно е, че когато от една страна имаме човек с пари, а от друга страна човек с идеи и хора, в един момент винаги по-силен е този с хората и идеите, а този с парите свършва. Така че всяка политика е по-силна от всеки бизнес, коментира Първан Симеонов.

Според Стойчев съставянето на технически кабинет е екзотичен сценарий, но дори да се случи - той ще е с кратък живот. Все по-вероятно е, че отиваме на избори. Всички говорят колко ще е пагубно пак да избираме на есен, но аз не съм убеден, че това е по-лошо, отколкото да се сглоби някакво правителство от немай къде. Не може кабинетът да е самоцел, просто за да го има, не става, коментира политологът.