Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Денков за третия мандат: В него има предимства, но и проблеми

   
Денков за третия мандат: В него има предимства, но и проблеми

Третият мандат трябва да се обсъди внимателно. Това заяви председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков пред журналисти часове преди провеждането на Национален съвет на партията. Очаква се на него да се обсъдят резултатите от изборите на формацията и евентуални предсрочни извънредни парламентарни избори.

"По отношение на запазване на коалицията сме единодушни. Казано ясно е в техните национални органи. Днес също ще го обсъдим и от нашия национален съвет. По отношение на третия мандат - той трябва да се обсъди внимателно. Това предложение има своите предимства но и своите проблеми. Няма да ги обсъждам сега, заяви Денков, визирайки предложението на "Демократи за силна България" за съставянето на "технически кабинет". И припомни, че е бил премиер на кабинет с политическа подкрепа.

"Многократно съм казвал, че всеки кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. Това са въпросите, които трябва да се обсъдят, затова предложението на ДСБ трябва да си го обяснят. Не е редно аз да го обяснявам", допълни депутатът от ПП.

Денков изтъкна още, че докато Пеевски е на политическия терен, ПП-ДБ нямат шанс да говорят с ДПС по политики. 

"Ако Пеевски бъде премахнат от политическия терен, така че да може да се обсъди какво следва след него, тогава вече ще може да говорим", категоричен бе Николай Денков.