Понеделник, 08 Юли 2024
           
Коментари

Виктория Василева: Натиск върху партия Величие има и отвън, и отвътре

   
Виктория Василева: Натиск върху партия Величие има и отвън, и отвътре

Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие” има и отвън, и отвътре. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-председателят на 50-ото Народно събрание Виктория Василева относно раздора в политическата формация.

„Това, което най-много повлия на атмосферата на работа в групата, беше натискът отвътре. Г-н Михайлов, който си позволи да обвини част от депутатите, че били купени от ГЕРБ и ДПС, не представи никакви доказателства”, поясни депутатът от „Величие”. 

На въпрос вярно ли е, че е имало ситуация, при която народни представители са били заключвани в помещение и оставени без телефон дълго време, тя каза следното: „Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край село Неофит Рилски”.

Припомняме, че в четвъртък Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от заместник-председателската позиция в Народното събрание. Това решение беше публикувано и в официалния сайт на партията.

Виктория Василева отново подчерта, че е получава заплахи за живота си.

„От самото начало полагах усилия групата да не се чувства разединена или служеща на различни интереси. Всички влязохме с една и съща идея”, поясни депутатът.

„Ако отидем отново на избори, може би най-добре ще си проличи чии са гласовете, които са вкарали „Величие” в българския парламент”, поясни зам.-председателят на 50-ото НС.