Неделя, 07 Юли 2024
           
Политика

ИТН до последно ще търси здрав разум в останалите партии за кабинет с третия мандат

   
ИТН до последно ще търси здрав разум в останалите партии за кабинет с третия мандат

Не сме се отказали от идеята за кабинет с третия мандат. Нови избори ще възпроизведат до голяма степен същата ситуация. До последно ще търсим здрав разум в останалите партии. Това заяви пред БиТиВи депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Той подчерта, че ако президента реши да връчи на ИТН третия мандат, то партията ще предложи експертен кабинет и ще търси широка подкрепа.

По думите му предложението на Бойко Борисов за възприемането на гръцкия модел, който помага на победителя в изборите да си осигури мнозинство, е лошо. Според него Борисов повдига темата, защото вече не може да доминира над останалите.

Йорданов подчерта, че ГЕРБ и ПП-ДБ страдат от една и съща болест. Те си мислят, че са центъра на вселената и могат да диктуват днешния ред, поясни той.

Депутатът от ИТН подчерта, че има два варианта за промяна на изборния модел. По думите му единият е чрез свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията. Вторият е чрез референдум, уточни той.

Припомняме, че по-рано тази седмица номинацията на Росен Желязков за премиер не бе одобрена. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да подкрепи втория и третия мандат, подчертавайки, че отиваме на нови предсрочни избори.