Неделя, 07 Юли 2024
           
Коментари

Марков: Няма партия Величие и няма такива структури

   
Марков: Няма партия Величие и няма такива структури

Председателят на парламентарната група на "Величие" Николай Марков обяви днес в Народното събрание, че "няма такава партия и няма такива структури", пише OFFNews.

Снощи създателят на "Исторически парк" и основател на партия "Величие" Ивелин Михайлов постави ултиматум на парламентарната група - да изключи Николай Марков и Виктория Василева или групата ще се разцепи. Той също така обвини Марков и един от заместниците му - Дарин Георгиев, в заплахи за убийство срещу пет жени в групата. 

Днес Марков обяви, че в групата имало много тежко зависими депутати, свързани с Ивелин Михайлов, обвързани в различни финанови схеми. "Ще ги разберете кои са", закани се той. 

Николай Марков, който по време на предизборната кампания се появяваше често заедно с Михайлов и демонстрираше близост с него, днес го обяви за "човек със семпъл ум и посткомунистически възгледи", които самият той не изповядвал.

Вчера Ивелин Михайлов каза, че "Величие" могат да гласуват заедно с "Възраждане" в парламента, а Марков отхвърли тази възможност. 

По повод предполагаемите заплахи за убийство, Марков каза, че Ивелин Михайлов "се е засегнал от името на някоя дама". 

Николай Марков се възмути още, че Ивелин Михайлов няма ръководен пост в партията, а дава наставления. 

"Той е член на една партия, а го канят да говори по всички медии. Има ли друг член на друга партия, който го канят по всички медии? Аз съм председател на парламентарна група, той е член на една партия. В качеството на какво присъства в медиите", попита той. 

"То няма такава партия, няма такива структури. Нямаме структури в страната, кампания правехме", коментира Николай Марков. 

Виктория Василева каза лаконично, че не познава Ивелин Михайлов. "Ако искат, да ме изключват", заяви тя.