Събота, 06 Юли 2024
           
Спорт

Деси Иванова тушира сръбкиня, но отпадна на четвъртфинал

   
Деси Иванова тушира сръбкиня, но отпадна на четвъртфинал

В третия ден от Евро 2024 до 20 години в Нови Сад на тепиха се появиха двама наши класици, които се бориха на репешажи за бронза. Това са Кристиян Миленков в категория до 60 кг и Мартин Шишеков до 82 кг. 

Днес стартираха и част от девойките - Емине Осман до 50 кг, Несрин Сюлейманова до 55, Десислава Иванова до 59 и Даниела Бръснарова до 68. 

Вчера Ален Дзабиев ни зарадва с бронз в тежката категория при класиците. 

Отново следихте борбите на живо в ТОПСПОРТ

ЕТО КАК СЕ ПРЕДСТАВИХА БОРЦИТЕ НИ:

Първи на тепиха днес излезе Мартин Шишеков при класиците в категория до 82 кг. Той ще трябва да се справи с двама, за да се бори за бронзов медал. Негов съперник на старта на репешажите беше Омер Барак от Израел. Марто започна отлично схватката и поведе с 4:0. Опонентът му върна 2 точки и така завърши първата част. След почивката Шишеков дръпна напред с 6:2, а Барак поиска видео повторение за нарушение. Резултатът остана 4:2... До края на срещата Мартин не даде точка и така е на победа от мач за бронза. 

Снимка 672829

Източник: startphoto.bg

За съжаление, Кристиян Миленков няма да се бори за медал. Той не успя да се противопостави на турчина Сервет Анги и след 0:9 мачът му приключи още преди почивката. 

Снимка 672831

Източник: startphoto.bg

На тепиха излезе първата ни представителка при девойките - Несрин Сюлейманова в категория до 55 кг. И тя имаше за съперничка туркиня - Туба Демир. След 10:0 и технически туш, Несрин отпадна след първия си двубой в Нови Сад. 

Снимка 672832

Източник: startphoto.bg

След нея се появи Десислава Иванова - до 59 кг. Тя имаше за задача да се справя с представителката на домакините от Сърбия - Андреа Цветкович. И как го направи само! Под вещото ръководство на легендата Станка Златева, Деси бързо успя да тушира сръбкинята и преодоля квалификациите. 

Снимка 672835

Източник: startphoto.bg

Отново сръбкиня излезе на пътя на наше момиче. В категория до 68 кг, Даниела Бръснарова се изправи срещу Яковлевич. При 0:4, поискахме видео повторение за нарушение. Апелът беше загубен. Резултатът стана 5:0 за боркинята на домакините. Така завърши първата част. До края на срещата, българката успя да запише само точка и отпадна. 

Жалко! Шишеков няма да се бори за бронза. Мартин не успя да се противопостави на хърватина Антонио Лукач и загуби с 0:9 и технически туш, след само 2 минути борба. Така участието ни при класиците приключи. 

Снимка 672830

Източник: startphoto.bg

Бърза загуба с туш претърпя Емине Осман в категория до 50 кг. Юнго от Швейцария се справи с нашата състезателка и така надеждите ни за нещо повече днес остават насочени към Десислава Иванова. 

Тя имаше за съперничка на четвъртфиналите туркинята Севим Акбаш. Нашето момиче даде всичко от себе си. Сбори се и изравни за 6:6, но в крайна сметка отстъпи с 6:13. Така българското участие днес приклюби. Ще се надяваме да имаме девойки на репешажите утре. 

Ангел Домусчиев, ТОПСПОРТ