Събота, 06 Юли 2024
           
Коментари

Политолог: Кабинет на Костадинов с третия мандат е безумие

   
Политолог: Кабинет на Костадинов с третия мандат е безумие

Идеята да имаме кабинет с трети мандат – ако това е идея на Костадинов, тя е безумие. Макар че реално тя е рационална. Това коментира политологът Димитър Аврамов.

Той се опита да разчете и процесите в ДПС.

Делян Пеевски каза: Аз нося отговорност за тази партия, никой не може да ми каже какво да правя. Интересно е това, което се случва в ДПС – минава в един по-публичен модел на общуване с обществото. Нов началник във всяка организация винаги е последвана от някаква промяна. 

В парламентът се произвежда махленски скандали. Ако продължаваме да превръщаме политиката в междуличностни нападки, без да имаме политическа платформа, не ни очаква нищо добро. Борисов казва, че това е най-доброто, но това не е вярно, защото имат и други качествени хора в ГЕРБ, смята Димитър Аврамов.

По думите му това, което демонстрират ПП е болшевизъм, но с всичките неразбирателства с ГЕРБ, тази формула беше работеща. Но ПП и ГЕРБ сега са все едно племена, които са готови да се избиват. Този начин на поведение е най-опасен за политическата действителност, обясни политологът.

Борисов е прав за много неща, но той тиражира и лъжа - че ПП ще направят кабинет с "Възраждане". От тази гледна точка в ГЕРБ липсва баланс - ние сме най-добрите, всички останали са лоши. В този смисъл смятам, че отиваме на избори, коментира Аврамов.