Събота, 06 Юли 2024
           
Политика

Борисов потвърди: Кабинет с втори и трети мандат няма да подкрепим

   
Борисов потвърди: Кабинет с втори и трети мандат няма да подкрепим

Към колегите от ПП- ДБ – в трудни ситуации ние се подкрепяхме. Уважаеми г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте към ДПС. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Ние имаме осъзната подкрепа от вас да си понесем цялата отговорност пред българските избиратели. Искам да питам българските избиратели – на кого дадоха това право. В момента имаме едно зацикляне на избирателната система. Защото общо над 2 млн. са гласували за нас в този парламент, посочи Борисов.

Благодаря за подкрепата на ДПС. Ние ясно казахме, че няма да подкрепим правителство с втори и трети мандат, защото не е демократично малките партии да доминират над големите партии в НС, обясни отново позицията на ГЕРБ лидерът на партията. 

Обръщам се към другите партии – да спрем да се излагаме пред хората, които са се наслушали на всички, в което сме се обвинили. А да кажем – че се извиняваме, че молим за прошка и те да кажат на кога ще дадат представителство в парламента. Защото не вярвам, че и с третия мандат няма да стане нищо. Призовавам да прекратим дебатът и да отидем на избори, или да отидем при хората и да молим за прошка, завърши изказването си Борисов.