Петък, 05 Юли 2024
           
Коментари

Йордан Цонев: ДПС ще постъпи държавнически – ще направим всичко България да има кабинет

   
Йордан Цонев: ДПС ще постъпи държавнически – ще направим всичко България да има кабинет

Бих искал да припомня като прочит на резултатите от изборите на ДПС. От там произтича и политическата логика на движението.

Хората са свалили до минимум в партиите и държавните институции. Всичко хора искат да бъде избрано редовно правителство, да има стабилно мнозинство зад него, за да се стабилизира политическият процес и постигане на целите. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Затова казахме, че ще подкрепим кабинета с първия мандат. И по още една причина – какъв е изходът, ако не съставим правителство? Ще спадне участието на гражданите в изборите. Няма друго решение на кризата, освен някой в това НС да състави мнозинство и да излъчи кабинет. Другото е промяна на конституционната уредба – заповядайти, призова Цонев.

Този параграф 22, при който не се сговаряме около политики и ценностите на свободния западен свят, ще има загуба на доверие и легитимност на партиите и институциите. Ние сме втори и ще подкрепим мандата на първата политическа сила. Ако не се случи – ще вземем втория мандат и ще направим всичко възможно да има правителство. Това ще направим, ако трябва да се случи и с третия мандат, бе категоричен Йордан Цонев. Трябва да прекъснем порочния кръг от несговаряне в парламент и неизпълнение на конкретните ни цели. Отговорността е на всички политически сили. Ние ще постъпим държавнически, бе категоричен депутатът от ДПС.