Петък, 05 Юли 2024
           
Спорт

Торонто представи официално Александър Везенков

   
Торонто представи официално Александър Везенков

Българинът все още не е ясно дали ще продължи кариерата си в НБА или ще се завърне в Европа, пише БГНЕС.

Отборът на Торонто Раптърс представи официално най-добрия български баскетболист Александър Везенков за свой играч.

„Добре дошъл в нашето семейство, Саша!“, написаха от клуба в социалната мрежа Х.

Везенков бе обявен за нов баскетболист на „динозаврите“ в края на миналия месец. Той пристига в шампионите от 2019 от Сакраменто Кингс, където изкара дебютния си сезон в НБА.

В сделката Торонто получи Везенков, Дейвион Мичъл, избраният преди дни в драфта Джамал Шед и избор във втория кръг на драфта за 2025 година, докато към Сакраменто потегли Джейдън Макданиелс. „Този трейд ни предоставя микс от млади и опитни играчи, както и гъвкавост за бъдещи трейдове. Радваме се да посрещнем Дейвион, Саша и Джамал в семейството на Раптърс в Торонто“, коментира генералният мениджър на франчайза Боби Уебстър.

За един сезон с екипа на Сакраменто, българинът записа 42 двубоя в редовния сезон, в които регистрира 5,4 точки, 2,3 борби и 12,2 минути средно на мач.

Любопитно е, че Везенков единствен от новите попълнения на Раптърс не бе представен с номер. Бъдещето на Саша остава неясно, като има вариант той да се завърне и в Европа, където носи за последно екипа на гръцкия гранд Олимпиакос.

Торонто Раптърс е създаден от канадския бизнесмен Джон Битов-син, който е с произход от региона на Костур в Егейска Македония.