Петък, 05 Юли 2024
           
Политика

Съпредседателите на ДПС отидоха на раздумка с турския посланик малко преди да се гласува кабинетът на ГЕРБ

   
Съпредседателите на ДПС отидоха на раздумка с турския посланик малко преди да се гласува кабинетът на ГЕРБ
  ДПС

Суматохата в парламента покрай отстраняването на Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС и демонстрираното разцепление в редиците на движението бе съпроводена от още един сюжет - среща на турския посланик Мехмет Уянък с двамата съпредседатели на партията Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, пише OFFNews.

За нея се разбра от съобщение на ДПС на фейсбук страницата му.

От съобщението се разбира, че срещата е минала в приятелска атмосфера и са били обсъдени отношенията на България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света и необходимостта от политическа стабилност р региона.

Станало дума и за задълбочаване на икономическите и бизнес отношения между двете държави.

Всичко това става малко преди да бъде гласуван кабинетът "Желязков" в Народното събрание.

Ето цялото съобщение:

Председателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров се срещнаха с посланика на Турция в България Н. Пр. Мехмет Уянък
Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Р Турция в България Н. Пр. Мехмет Саит Уянък.

На срещата, преминала в приятелска атмосфера, бяха обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и необходимостта от политическа стабилност в региона, заради ключовото му значение за сигурността. Те разговаряха за задълбочаване на икономическите и бизнес взаимоотношения между страните, за постигане на по-интензивен стокообмен и икономически растеж.

Тема на разговорите бе и сътрудничеството между държавите за решаването на проблемите на двойните граждани и необходимостта от засилване на междукултурните връзки между България и Турция.