Петък, 05 Юли 2024
           
Спорт

Григор Димитров излиза за втория си мач на Уимбълдън

   
Григор Димитров излиза за втория си мач на Уимбълдън

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров трябва да изиграе днес двубоя си от втория кръг на Откритото първенство на Великобритания в Лондон, пише БНР.

Полуфиналистът на Уимбълдън през 2014 година Димитров излиза на корт 3 в "Ол Инглънд клъб" срещу 19-годишния китаец Джунчен Шън. Мачът е трети в програмата, която започва в 13 часа наше време. Григор и Шън трябва да започнат своя двубой след края на срещата Томи Пол – Ото Виртанен.

До момента десетият поставен в схемата българин и 91-ият в световната ранглиста азиатец не са се срещали. Времето в Лондон отново ще бъде облачно, с превалявания и с максимална температура от 17 градуса.

В програмата днес при мъжете правят впечатление мачовете на водача в схемата Яник Синер и на шампиона от миналата година на Уимбълдън Карлос Алкарас, които са в половината на Григор Димитров.

Синер ще играе на централния корт в италианско дерби срещу Матео Беретини, финалист в Лондон през 2021 година. На корт №1 Алкарас пък ще играе с австралиеца Александър Вукич.