Петък, 05 Юли 2024
           
Политика

Доган разпоредил да не се подкрепя правителството на ГЕРБ-СДС

   
Доган разпоредил да не се подкрепя правителството на ГЕРБ-СДС

Парламентарната група на ДПС в момента решава как ще гласува предложения проектокабинет на ГЕРБ-СДС. Има разпореждане от почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепя правителството, каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай, пише OFFNews.

Областната структура в Пловдив свали доверието си от него, последваха декларации в негова защита. 

Делян Пеевски отстранява хора в ДПС без знанието на Ахмед Доган. Той разполага с ДПС като с частна фирма. Имаше поголовен натиск да се свали доверието от мен, каза още Аталай. 

Според нега в момента той е определян като превратаджия. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза той.Това не е спор между мен и Делян Пеевски, това е спор как и по какъв начин да се управлява партията, обясни Аталай. 

Той цитира имейл, изпратен от Доган до Пеевски. От него става ясно, че прекъсването на принципните действия и едноличното управление притесняват Доган. Всичко да се инициира с подписа на двамата съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, иска почетният председател. 

След този имейл били прекъснали контактите между Доган и Пеевски.

"Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента и аз си позволих да помоля Делян пред мен да се обади на г-н Доган и да разберем за какво става въпрос", разкри Аталай.

Има притеснения във всички наши структури от тези действия, обясни Аталай. Пеевски има способността да се разделя с гръм и трясък с всички, с които е работил, коментира Аталай.