Четвъртък, 04 Юли 2024
           
Новини

Войната между Нико Тупарев и Александър Тошев ще приключи извън съда - ще си поделят бизнеса

   
Войната между Нико Тупарев и Александър Тошев ще приключи извън съда - ще си поделят бизнеса
  BGNES

Войната между тв продуцента Никола Тупарв и съдружника му Александър Тошев ще приключи извънсъдебно, след като двамата са се разбрали да подпишат споразумение за подялба на общия си бизнес.

Това съобщи днес в писмо до медиите самият Тошев, който до момента не бе коментирал публично съдебната битка с дългогодишния си съдружник.

Ескалацията на техния спор за подябла на бизнеса доведе до дело в КЗК за нелоялна конкуренция и до арест на тв продуцента заради повдигнато обвинение от СГП за отклоняване на фирмени средства. КЗК още не се е произнесла по първото производство, а по второто съдът пусна Тупарев от ареста, защото счете, че повдигнатото му обвинение по НК не е съотносимо в един търговски спор.

И двете производства започнаха по инициатива на Александър Тошев, с когото Нико Тупарев има съвместни фирми.

Според споразумението между двамата Тупарев ще запази бизнеса си в телевизионната сфера, а Тошев се оттегля от него и ще продължи "с инвестиционни проекти в други сфери".

"Поради големия обществен и медиен интерес към общия бизнес на мен и г-н Тупарев, от името на двама ни съобщавам, че двамата прекратяваме общите си начинания. След над 20-годишно успешно партньорство, в дух на разбирателство, добронамереност и компромис двамата работим по постигане на споразумение, в което търговските и лични противоречия помежду ни да бъдат изгладени коректно и справедливо и за двама ни. Никола Тупарев ще продължи да реализира успешни проекти в сферата на медиите, а аз ще продължа с инвестиционните си проекти в други сфери", пише Тошев.

offnews.bg