Четвъртък, 04 Юли 2024
           
Спорт

Роналдо призна, че е бил на дъното срещу Словения

   
Роналдо призна, че е бил на дъното срещу Словения
  gong.bg

Звездата на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо призна, че ударил дъното, след пропусна дузпа на UEFA EURO 2024, но „отказването“ никога не е било опция за него, независимо от проблемите.

„Мореплавателите“ се класираха за 1/4-финалите, след като отстраниха Словения. Роналдо не успя да се разпише в продълженията от „бялата точка“ при 0:0, но за сметка на това вкара първата при серията от дузпи след това.

„Дори и най-силните хората имат своите лоши дни. Бях на дъното, когато отборът имаше най-голяма нужда от мен. Винаги ще давам най-доброто от себе си за тази фланелка, независимо дали ще се проваля, или не, но човек трябва да поема отговорност за действията си. Никога не съм се страхувал да се изправя лице в лице с проблемите. Понякога правя всичко както трябва, понякога не, но отказването е нещо, което никога няма да чуете от мен“, категоричен беше Кристиано Роналдо след мача.

Звездата на световния футбол рухна емоционално след продълженията, като се разплака на терена и се наложи да бъде успокояван от съотборниците си. Но след това усмивката се върна на лицето му, след като Диого Коща спаси дузпа, за да даде предимство на Португалия при дузпите.

Кристиано Роналдо все още чака първия си гол от игра на UEFA EURO 2024 на шестото си европейско първенство.

Той ще има още един шанс да стори това на четвъртфиналите срещу Франция в петък, 5 юли.