Четвъртък, 04 Юли 2024
           
Спорт

Търг за паметник на Трифон Иванов: Продадоха за огромна сума две фланелки на Стоичков и Балъков

   
 Търг за паметник на Трифон Иванов: Продадоха за огромна сума две фланелки на Стоичков и Балъков

На събитието присъстваше и дъщерята на Иванов - Марина.

Две футболни фланелки на Христо Стоичков и Красимир Балъков бяха продадени на благотворителен търг във Велико Търново за 12 000 лева. Парите от тях ще отидат за построяване на паметник на техния съотборник от националния отбор Трифон Иванов, пише NOVA.

Фланелката на Камата достигна цена от 7000 лева, а на Бала - 5000 лева, като след оспорвано наддаване и двете бяха купени от един човек. Освен тях, на търга беше продадена и футболна топка с автографите на Стоичков, Балъков, Бончо Генчев, Пламен Николов, Илиян Киряков и треньорът Георги Василев, която футболен привърженик купи за 2000 лева.

 

Благотворителната инициатива се проведе на „Открита сцена Евро 2024/ САЩ'94“, разположена в подножието на паметника Асеневци. Пред погледа на много привърженици на футболната игра, Стоичков, Балъков, Бончо Генчев и Георги Василев разказаха спомени за Трифон Иванов и приветстваха инициативата за издигане на негов паметник пред стадиона във Велико Търново. 

Христо Стоичков сподели, че приятелството им с Трифон Иванов започва още през 80-те години. "Когато дойде в София, Трифон каза, че идва, за да стане шампион на България. И още на следващата година стана. Беше много сърцат, винаги усмихнат и готов да помогне", добави Камата.