Сряда, 03 Юли 2024
           
Коментари

Мелони: Демонизирането на крайно десните губи ефект

   
Мелони: Демонизирането на крайно десните губи ефект

Италианският министър-председател Джорджа Мелони заяви, че опитите за демонизиране на крайно десните избиратели губят ефект след силното представяне на „Национален сбор“ във Франция на първия тур на парламентарните избори, предаде АФП.

„Постоянният опит да се демонизират и притиснат в ъгъла хората, които не гласуват за левицата… е трик, на който се хващат все по-малко хора“, каза Мелони пред информационната агенция Adnkronos в първия си коментар след резултатите от първия тур във Франция.

Мелони – най-десният италиански лидер от Втората световна война насам – поздрави крайно дясната партия на Марин льо Пен, която спечели 33,15% от гласовете на първия тур на изборите, в които залогът е много висок.

„На политическо ниво поздравявам „Национален сбор“ и неговите съюзници за категоричния им успех на първия тур“, заяви Мелони, като отбеляза, че партията на Льо Пен е успяла да намери съюзници и в консервативната партия „Републиканци“.

„Забелязвам нещо, което под различни форми се случва и в Италия: постоянният опит да се демонизират и да се натикат хората, които не гласуват за левицата“, каза тя.

„Това е трик, който служи, за да се избяга от дебата за същността на различните политически предложения. Но това е трик, на който се хващат все по-малко хора.“  - отбеляза тя. /БГНЕС