Вторник, 02 Юли 2024
           
Коментари

Терзиев: Ако съдът постанови да платим глоба заради „Патриарха“, лично аз ще я платя

   
Терзиев: Ако съдът постанови да платим глоба заради „Патриарха“, лично аз ще я платя

Това, което се случва е, че от един малък градски проект, чиято целесъобразност защитавам, стана прецедент. Ние ще изпълни решението на съда, ние сме спрели работата. Но не е работа на шеф на МВР да се занимава с този проблем, който политизирахме и ни вкара в една неразумна ситуация.

Така отговори на предупрежденията на вътрешния министър Калин Стоянов към Столична община, че ще й бъде наложена парична санкция, ако не бъде възстановено движението на „Патриарха“ кметът на града Васил Терзиев в студиото на Би Ти Ви.

Ние ще искаме тълкувание на решението на съда – какво точно значи да се върне проектът към предишната ситуация. Оказва се, че години наред всичко направено в организацията на движението е било незаконно. Дори да бъде възстановено движението по „Патриарха“, то ще бъде отново незаконно. Важно е да се намери какъв е пътят да се реши този проблем, коментира Терзиев, като се опита да прехвърли вината за създадения прецедент на предишния столичен кмет и неговия екип. 

Проблемът се решава чрез медиите, пращаме си писма. Това е институционално неправилно. Споделих на Стоянов чрез писмо моите възражения по повод неговото предупреждение. Ограждания обаче няма да сложа. Затова ще обжалваме решението на МВР в  съда, бе категоричен столичният кмет.  

Той заяви, че реорганизацията на „Патриарха“ струва на СО няколкостотин лева. Ясен е редът, по който се плащат глобите – от общината. Ако бъде осъдена СО и трябва да платим тези глоби, ще ги плати лично Терзиев. 

Аз не виждам защо опира до моята лична отговорност за всичко и то от хора, които са нехаели за града досега като са взимани грешни решения. И за последствията от тези решения аз трябва да поемам отговорността. Но ние имаме големи проблеми в София за решаване, а направихме един малък проблем в голям, изрази възмущението си Васил Терзиев.