Вторник, 02 Юли 2024
           
Коментари

Калин Стоянов: Терзиев да не търси тълкуване, а да изпълни решението на съда

   
Калин Стоянов: Терзиев да не търси тълкуване, а да изпълни решението на съда

Изключително важна е организацията на движението в център на столицата, затова лично се намесих. Това заяви в студиото на Би Ти Ви вътрешният министър Калин Стоянов, който светкавично реагира на коментара на столичния кмет Васил Терзиев по проекта за нова организация на движението по „Патриарха“. 

Законът е за всички, включително и за СО. Миналата седмица има влязло в сила съдебно решение  безусловно да се спре въвеждането на новата организация на движението. Още в понеделник, въз основа на правилника на МВР, ние уведомихме за това решение зам.-кмета на общината. Въпреки това в СО чакат някакво становища. Решенията на всеки съд трябва да се изпълняват, а не да се тълкуват от столичния кмет. Ако не се изпълни – това се тълкува като престъпление, подчерта вътрешният министър в ефира на Би Ти Ви.

Наистина е спрян проектът, но трябва да бъде обезопасено движението в център на София, като се сложат ограждания, за да пазим хората, бе категоричен Стоянов. 

Той даде за пример и наличието на буслентата, която е незаконна, и попита дали трябва да бъдат глобявани шофьорите, които минават по нея. 

Терзиев може да нарича моите действия „пиар акция“. Но това е много сериозен проблем за столицата и аз съм длъжен да взема отношение по него, категоричен е вътрешният министър. 

Опитът за комуникация с Терзиев беше – написа ми един есемес. Няма да решавам проблемите с есемеси. Аз ще го поканя в министерството и там ще обсъдим въпросите, каза още Калин Стоянов.