Вторник, 02 Юли 2024
           
Свят

Зеленски: Създаваме групи, които да работят по Формулата за мира

   
Зеленски: Създаваме групи, които да работят по Формулата за мира

Екипът на украинския президент сформира групи, които ще разработят план за действие по мирната формула на Украйна. Той заяви Володимир Зеленски в обръщението си към Организацията на американските държави, като отбеляза, че „сега е специално време за всички нас“, предаде УНИАН.

„Дошло е времето, когато или ще възстановим силата на международното право, така че договорите и конвенциите, които определят правилата на съществуване на нациите, наистина да работят, или когато изобщо няма да има правила и всичко ще се определя само със сила -  чрез насилието на едни над друг“, отбеляза Зеленски.

Той добави, че тези, които са далеч от пламъците на войната и не са жертва на въздушни нападения или артилерийски удари, могат да кажат, че заплахата е преувеличена.

„Но войната е, за съжаление, вирус, който може да се разпространи по-бързо от всичко друго. Хаосът, причинен от война в една точка на света, може да причини такива вълни на нестабилност, които да обхванат цялата планета. Цената на всичко това може да се окаже ужасяваща“, подчерта президентът на Украйна.