Събота, 29 Юни 2024
           
Развлечения

6 сестри на общо 571 години - един рекорд на Гинес за живи роднини

   
6 сестри на общо 571 години - един рекорд на Гинес за живи роднини

В рекордите на Гинес можем да попаднем на различни човешки истории, винаги впечатляващи по един или друг начин. Точно като тази на шест сестри от САЩ, които наскоро бяха обявена за живите роднини с най-голяма комбинирана възраст - общо 571 години и 293 дни.

Най-възрастната от тях е Норма (101 г.), която живее в Охайо, а останалите пет - Лорийн (98 г.), Максин (97 г.), Дорис (94 г.), Маргарет (90 г.) и Елма (88 г.), продължават да живеят в родния Мисури. През деветте десетилетия от живота си те преживяват наистина много - както в личен план, така и различни събития, засегнали мнозина - от Голямата депресия и Втората световна война, та чак до ковид пандемията.

Както всички роднини, и шестте сестри често имат спорове помежду си, но са категорични, че никога не са си били сърдити за дълго време. Те съумяват да запазят близка връзка през целия си живот и дори често ходят заедно на почивки, въпреки че днес им е по-трудно заради възрастта и не толкова доброто здравословно състояние. Това постижение смятат че се дължи и на близката им връзка с църквата, която започва още с техните родители.

Три от сестрите са родени през юли, за това и до днес продължават традицията от детството си да празнуват рождения си ден с пикник на открито. А любимото им е да носят тениски с цифри, които съответстват на реда им на раждане. Любопитна подробност е, че шестте сестри имат и един брат - Стенли, които намира смъртта си на 81-годишна възраст при инцидент с колело, обясняват от Гинес организацията.

Идеята да кандидатстват за рекорд идва от сина на най-възрастната от сестрите Дийн. Според него те са отговаряли на условията, затова и решили да се пробват. А за да получат признанието е трябвало да представят над 100 документа, включително актове за раждане, свидетелства за брак, училищни снимки и други, с които да удостоверят, че наистина са на толкова години. И сестрите днес се чувстват "благословени", че светът успя да разбере за тях по този начин, пише ABC News.