Вторник, 02 Юли 2024
           
Развлечения

15 години без Майкъл Джексън

   
15 години без Майкъл Джексън
  trud.bg

В горещото лято на 2009 година си отиде един от най-обичаните изпълнители на съвремието ни - Майкъл Джексън. Новината за смъртта му донесе мъка и сълзи за милиони почитатели по света. Защото бе неочаквана - като гръм от ясно небе, пише Труд.

"Не мога да повярвам, че изминаха 15 години без теб. Липсваш ни всеки ден, липсваш на света", написа един от братята му в социалните мрежи. 

Американските медии твърдят, че смъртта на Джаксън настъпва вследствие на спряла сърдечна дейност. Преди да почине изпълнителят приемал лекарствата Пропофол и Лоразепам.

"Днес се навършвали точно 15 години, откакто тази жертва на шоубизнеса, собствените си демони и изключително нездравословното отношение на американците към лекарствата напусна най-изненадващо този свят, докато репетираше за напълно разпродадените си 50 концерта в O2 Arena в Лондон. В онзи момент аз все още жалех, че не съм успял да си купя билет, защото лудницата при пускането им беше толкова голяма, че в онези години на все още не толкова широки информационни трасета зрителите извън Великобритания трудно имаха шанс да се класират за покупка", написа анализаторът Стефан Янков.

"Третият фрейм от този кадър показва новия "сценичен трик", който Майкъл беше подготвил за публиката за предстоящите концерти - но който никога не можа да покаже пред зрителите. Това на пръв поглед "антигравитационно" положение на тялото му се постига със специално конструирани достатъчно твърди и стабилни обувки, в които някъде отзад има дълбоки дупки, в които се нахлузват някакви шипове, изскачащи от пода, и вече на основата на тази опора той успява да се наведе под такъв ъгъл и остане в тази иначе напълно невъзможна поза", допълва Янков.

Майкъл Джоузеф Джексън е познат също като Краля на попа. Освен певец той е текстописец - автор на стотици песни, продуцент, танцьор, хореограф, актьор и бизнесмен.

Той е сред най-известните певци в света, а албумът му Thriller (1982) е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята.

Държи рекорд в историята на музиката за най-много спечелени в една година (1984 г.) статуетки от наградите Грами – 8 на брой за албума си Thriller. Въвежда в музикалната индустрия така наречените short films – клипове истории, каквито са Thriller, Bad, Remember the Time, You Rock My World, Ghosts.