Събота, 29 Юни 2024
           
Новини

Днес времето ще бъде предимно слънчево

   
Днес времето ще бъде предимно слънчево

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието, в София - около 30°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°, на север от нос Калиакра – около 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и следобед над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В четвъртък и петък над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Остава и повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. В четвъртък максималните температури ще са между 29° и 34°, в петък - с 1-2 градуса по-ниски. Над Източна България ще се задържи слънчево със слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Източник: НИМХ