Неделя, 30 Юни 2024
           
Новини

Криминалисти от Пловдив пресякоха схема за изнудване

   
Криминалисти от Пловдив пресякоха схема за изнудване
  МВР

Разследването е проведено под наблюдението на прокуратурата; според данните до момента от потърпевшия са отнети около 7 000 лева

Действията по разследването стартирали в рамките на образувано досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“ по сигнал , подаден от 22 - годишен мъж. Той разказал, че в началото на миналата година е станал неволен участник в кражба на чужда вещ. За ситуацията и притеснението на младежа разбрал негов 25- годишен познат. След като умело внесъл страх  у жертвата си, че ще разпростри информация за случилото се сред обкръжението му, а също и с физическа саморазправа, той го принудил всеки месец да му плаща между 500 и 600 лева от заплатата си. Някои от вноските „спокойствие“ били получавани на ръка, а други – чрез парични преводи, като за изминалата година и половина общата им стойност достигнала около 7 000 лева. 

В резултата на предприети действия, проведени под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив, и анализ на събраните доказателства в петък криминалистите задържали 25 - годишния, който е с криминалистически регистрации при вземане на поредната сума от жертвата си. С постановление на наблюдаващия прокурор вчера му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 214 от НК и взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.